balans in mantelzorg-logo
Over mij

Over mij

​​

Mijn naam is Astrid Schut en ik woon in de natuurlijke omgeving van het kleine dorpje Holthees gelegen in Noord-Brabant. Hier woon ik heerlijk vrij samen met mijn partner en mijn kinderen en heel veel dieren, waar ik iedere dag weer opnieuw van geniet!


In augustus 2018 heb ik, als ervaringsdeskundige, met veel enthousiasme en inspiratie mijn bedrijf Balans in Mantelzorg opgericht.

Waarom Balans in Mantelzorg?


Ik ben al vroeg in mijn leven zelf geconfronteerd met mantelzorg en uiteindelijk heeft mantelzorg als een rode draad door mijn leven gelopen. In iedere fase van mijn leven heb ik te maken gehad met de zorg voor een naaste. Ik weet dus als geen ander hoe waardevol het kan zijn om mantelzorg te geven, er te zijn en te zorgen voor de mensen van wie je heel veel houdt.


Maar uit ervaring weet ik ook dat je behoorlijk uit balans kunt raken wanneer je langere tijd voor iemand zorgt en dit moet combineren met je gezin, werk, sociale leven en hobby’s. En dat het af en toe heel lastig kan zijn om alle ballen in de lucht te willen houden. Door de vele mantelzorgcursussen en de contacten met andere mantelzorgers ben ik tot de conclusie gekomen dat veel mantelzorgers tegen dezelfde knelpunten aanlopen.


Het uitzoeken en regelen van zorgaanvragen kost enorm veel tijd en energie. Mantelzorgers worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, weten niet meer waar ze aanspraak op kunnen maken of waar ze terecht kunnen voor de juiste hulp. En juist die knelpunten zorgen voor veel stress bij de mantelzorger, waardoor de ballast van het zorgen te zwaar kan worden. Hieruit is mijn visie voor mijn bedrijf ontstaan.


“Het creëren van rust en overzicht bij (overbelaste) mantelzorgers”


Om mantelzorgers ook professioneel te kunnen ondersteunen heb ik besloten om  mezelf om te scholen tot Mantelzorgmakelaar. Eind juni 2019 heb ik de post HBO studie Mantelzorgmakelaar succesvol afgerond en ben ik erkend mantelzorgmakelaar en onafhankelijke cliëntondersteuner en sta ik geregistreerd bij het registerplein.


Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?  Neem per mail of telefonisch contact met mij op!


Warme groet,


Astrid Schut

Facebook
Linkedin

Astrid Schut mantelzorgmakelaar & onafhankelijk cliëntondersteuner
-----

Algemene Voorwaarden   Cookies   Disclaimer   Klachtenprocedure   Privacyverklaring

Copyright: Balans in Mantelzorg