balans in mantelzorg-logo
Vergoeding

Vergoedingen en kosten


​Gemeenten
Gemeenten zijn vanuit de WMO (2015) verplicht om onafhankelijke mantelzorgondersteuning aan te bieden. Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden en maak uw wensen kenbaar. Als zelfstandig werkende mantelzorgmakelaar ben ik onafhankelijk en niet gebonden aan gemeentelijke instanties of instellingen en kan ik als onafhankelijk mantelzorgondersteuner worden ingezet.


Zorgverzekeraar
U krijgt geen vergoedingen voor mantelzorg uit de basisverzekering.
Mantelzorgondersteuning wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u een mantelzorgmakelaar inschakelen. Klik
hier voor een overzicht welke vergoeding u krijgt van welke zorgverzekeraar. Mijn advies is om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar omdat soms vooraf toestemming nodig is. Indien gewenst, kan ik dit als mantelzorgmakelaar ook voor u doen.


Bedrijven
Veel bedrijven maken gebruik van de mantelzorgmakelaar ter ondersteuning van hun werknemers en hebben hier budget voor beschikbaar gesteld. U kunt bij uw werkgever informeren naar de mogelijkheden. Indien gewenst neem ik als mantelzorgmakelaar contact op met uw werkgever.


PGB
Vanuit het vrij besteedbare bedrag (WLZ) kunnen de kosten van een mantelzorgmakelaar vergoed worden.


Uurtarief
Voor inzet van diensten die niet (meer) worden vergoed door een zorgverzekeraar, gemeente of werkgever, geldt een uurtarief van € 60,00 exclusief BTW. Afhankelijk van de hulpvraag wordt mijn inzet bepaald. In het uurtarief zitten reiskosten en 15 minuten reistijd v.v. verdisconteerd. Schriftelijk worden de te verrichten diensten, het tarief en de tijdsinvestering overeengekomen, zodat u weet waar u aan toe bent.


Bedrijven

Voor bedrijven en organisaties, die advies willen hebben over een mantelzorgvriendelijk spreekuur of over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, kan ik een voorstel/offerte maken.


​Algemene voorwaarden
Bekijk hier de algemene voorwaarden


​Privacyverklaring
​Bekijk hier de privacyverklaring

Facebook
Linkedin

Astrid Schut mantelzorgmakelaar & onafhankelijk cliëntondersteuner
-----

Algemene Voorwaarden   Cookies   Disclaimer   Klachtenprocedure   Privacyverklaring

Copyright: Balans in Mantelzorg