balans in mantelzorg-logo
Vergoeding

Vergoedingen en kosten


​Gemeenten
Alle inwoners uit de gemeente Boxmeer kunnen gratis gebruik maken van mijn diensten als onafhankelijke cliëntondersteuner. Iedere gemeente is vanuit de WMO (2015) verplicht om onafhankelijke cliëntondersteuning aan te bieden. Ik heb een contract met de Gemeente Boxmeer, u hoeft hiervoor geen toestemming te vragen aan de gemeente. U krijgt geen factuur.

 

Woont u in een andere gemeente? Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden en maak uw wensen kenbaar. Als zelfstandig werkende mantelzorgmakelaar en onafhankelijke cliëntondersteuner ben ik onafhankelijk en niet gebonden aan gemeentelijke instanties of instellingen. 


Zorgverzekeraar
U krijgt geen vergoedingen voor mantelzorg uit de basisverzekering (behalve bij CZ).
Mantelzorgondersteuning wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u een mantelzorgmakelaar inschakelen. In informeer u graag over 
welke vergoeding u krijgt van welke zorgverzekeraar en hoe u toestemming kunt vragen bij uw zorgverzekeraar om gebruik te maken van mijn diensten.


Bedrijven
Veel bedrijven maken gebruik van de mantelzorgmakelaar ter ondersteuning van hun werknemers en hebben hier budget voor beschikbaar gesteld. U kunt bij uw werkgever informeren naar de mogelijkheden. Indien gewenst neem ik als mantelzorgmakelaar contact op met uw werkgever.


Zorgkantoor
Heeft u een WLZ indicatie vanuit het Zorgkantoor VGZ Noord-Brabant, VGZ Zorgkantoor Nijmegen of het Zorgkantoor CZ Zuid-Brabant? Mijn diensten worden volledig vergoed door het Zorgkantoor u krijgt geen factuur. Ik heb geen contract met het Zorgkantoor voor de regio Limburg maar dan zou u mijn diensten kunnen betalen uit het vrij besteedbare bedrag vanuit het PGB.


Uurtarief
Voor inzet van mijn diensten die vergoed worden door een zorgverzekeraar, zorgkantoor, gemeente of werkgever, geldt een uurtarief van € 72,50 exclusief BTW.  Afhankelijk van de hulpvraag wordt het aantal uren van mijn inzet bepaald. In het uurtarief zitten reiskosten en 15 minuten reistijd v.v. verdisconteerd. 


Bedrijven

Voor bedrijven en organisaties, die advies willen hebben over een mantelzorgvriendelijk spreekuur of over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, kan ik een voorstel/offerte maken.


​Algemene voorwaarden
Bekijk hier de algemene voorwaarden


​Privacyverklaring
​Bekijk hier de privacyverklaring

Facebook
Linkedin

Astrid Schut mantelzorgmakelaar & onafhankelijk cliëntondersteuner
-----

Algemene Voorwaarden   Cookies   Disclaimer   Klachtenprocedure   Privacyverklaring

Copyright: Balans in Mantelzorg